|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 16:28:31 GMT 3
Käes oli pärastlõuna ja tunnid olid Christopheri jaoks juba lõppenud. Peale selle, et tal oli vaja üht nõiasõnadega seotud raamatut, otsustas noormees otsida endale lugemist aegade jaoks, kus midagi teha ei ole. Ta ei olnud endaga Sigatüükasse kuigi palju raamatuid kaasa tarinud, kuna koolimajas oli niigi olemas hiiglaslik raamatukogu, kust võis lugemiseks leida absoluutselt kõike.
Koolivorm endiselt seljas, sammus noor võlur mööda neljanda korruse koridori raamatukogu poole. Sihtpunkti jõudnud, avas ta ukse ning astus sisse sellesse surmvaiksesse ruumi. Chris ohkas kergelt ja viis siis pilgu üle massiivse kogu. Ta ei ole esimest klassist saati suutnud ära imestada, kui suur see koht ikkagi oli. Tasapisi edasi jalutanud, leidis ta end peagi ilukirjanduse riiulite(rohkem nagu müüride) vahelt. ''Jah, ma täiega oskan endale siit nüüd midagi valida,'' sosistas ta omaette, silmad raamatult-raamatule libisedes.
OT: J.
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 16:37:49 GMT 3
Julian oli juba üsna pikka aega raamatukogus olnud ning enda valitud teoseid alguses käele kuhjanud. Nüüdseks oli kõrge virn aknalauale toimetatud, kuhu kutt siis raamatuid juurde käis viimas. Ta tavatses korraga palju raamatuid võtta, et tükiks ajaks rahu majas oleks. Mees oli parajasti ühe teose lühikirjeldust lugemas, kui täpselt teiselt poolt riiulit kellegi vaikset lauset kuulis, mis teda lõbusalt muigama ajas. Julian haaras uuritava teose kaasa ja sammus teisele poole riiulit, et häälega ka nägu kokku viia. "See oleneb sellest, mis stiilis raamatud sulle meeldivad," sõnas kutt targalt. Ega ta oli üldse teist korda terve koolitee jooksul selles raamatukogus, aga noh.. Eelmine kord seal veedetud kolm tundi andsid ruumile üsna hea ülevaate.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 16:43:52 GMT 3
Kellegi tuttavat häält kuulnud, võpatas Christopher kergelt. Damn, see on see omas mullis olemine. Klassikaaslase ära tundnud, muigas noormees laialt ning kehitas siis Juliani lause peale õlgu. ''Ma loen kõike. Soovita lihtsalt midagi,'' ütles noor võlur siis, silmad ravenclawlasel. Chris luges raamatuid küll tihti ja oli aastate jooksul kokku puutunud juba kõiksuguste þanridega, kuid kindlat 'lemmikstiili' kui sellist polnud tal veel välja kujunenud. Hea raamat on hea raamat.
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 16:47:29 GMT 3
"Keegi ei loe kõike," sõnas Julian targalt. Ja seda mitte selles 'maailmas on liiga palju raamatuid selleks' mõttes. Vaid lihtsalt.. Mõni vägaväga igav žanr oli ka olemas. Kutt ulatas pikema jututa enda käes oleva raamatu Chris'ile. Tegu oli mingi tüüpilise krimivärgiga. Keegi kuskil tapeti ja keegi ajab kedagi taga ja kellegi elu on veel ohus ja.. Aga raamatu autor oli hea, nii et teos tõotas ka hea olla.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 20:52:33 GMT 3
Juliani tähelepaneku peale laienes Chrisi muhelus veelgi. ''Sa oled tähenärija,'' lausus ta ning võttis klassivennalt raamatu vastu. Seda kiirelt lapanud, pilgu üle kaane ja autori nime viinud, noogutas Christopher õrnalt. Tundus olevat hea valik. ''Anoh.. tänud,'' sõnas C, sasides kergelt oma tumedaid juukseid. ''Ilma sinuta oleksin siia veel vist kauaks jäänud,'' ütles noor võlur kohe järgi, silmad J'l.
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 20:59:53 GMT 3
"Alati," kinnitas Julian. Tobe ja närvesööv komme, aga selline ta kippus olema jap. "Anna mulle ka teada siis, kas oli ajakulu väärt," sõnas mees. Endal oli tal ju see lugemata. Kuigi arvestades seda kuhja raamatuid Juliani öökapil, ei osanud ta ettegi kujutada, millal ta veel selle eksemplarini jõuab. Kunagi ikka. Lootus sureb viimasena.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 21:51:43 GMT 3
Noormehe kinnituse peale turtsatas Christopher vaid lõbustatult. ''Ikka saab,'' ütles noor võlur Juliani viimase lause peale. Raamatu mugavamalt enda haardese sättinud, silmitses ta endiselt klassivenda. ''Sa käid siin vist tihti?'' pakkus C. Noh, need paar korda mis Chris kooli raamatukogu oli külastanud, polnud ta seal Juliani küll näinud, aga jah.. see lause oli ta suust tulnud üsna lampi.
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 21:55:22 GMT 3
"Mitte tihti, pigem lihtsalt.. Ajaliselt palju," muigas Julian. "Eelmine kord, kui ma siin olin, siis võtsin endale üsna korralikult aega raamatukoguga tutvumiseks," lisas kutt selgitavalt. "Ma eelistan väheseid, aga väga edukaid retki tihedatele ja mõttetutele," lausus mees, pidades sellega silmas, et kui ta sealt kolm tundi veedab ja kümme väga head teost leiab, siis see on parem kui seal iga päev ühe-kahe keskmise väärtusega raamatu järel käia.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 22:55:30 GMT 3
Christopher noogutas taas, kui oli Juliani vastuse ära kuulanud, huulil endiselt lai muhelus. Noormehe viimase lausega nõustus ta täielikult. Chrisi puhul kehtis see 'reegel' ka teiste asjade puhul. Et pigem ikka üks ja hea, kui mitu sitta. ''Õige,'' sõnas mees. Siis meenus C'le aga too nõiasõnade õpik, kust ta kordamiseks paar asja üle pidi vaatama. Õrnalt kukalt krantsinud, viis ta pilgu müüridest riiulitele. Damn. ''Aega tuleb siin käimiseks tõesti varuda..'' lausus ta kohe järgmiseks, silmad tagasi J'le maandumas.
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 23:00:44 GMT 3
"See siin on jeah.. Üsna hiiglaslik raamatukogu," muigas Julian, silmitsedes siis Chris'i veidi küsivalt. "On sul veel mõnd raamatut vaja?" uuris kutt. Tundus vähemalt sedamoodi. Mees pidi isegi välja mõtlema, kuhu ta enda raamatukuhja jätnud oli. Aknalauale, seda küll.. Aga neid oli seal ju üsna mitu.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 23:15:36 GMT 3
Juliani küsimust kuuldes, naeris Chris kergelt ning noogutas siis. ''Suht piinlik, et ma siin hakkama ei oska saada.. noh, ega ma pole vist eriti üritanudki, aga jah.. mõtlesin, et tahaks kordamiseks natuke nõiasõnade õpikut sirvida,'' vastas ta siis, pead sügava käe langetades. Muidugi oleks olnud tal kergem seda õpikut nõiasõnade professorilt endalt küsida, aga tegu oli ju Slytherinlasest õpetajaga ja see põhjendab juba kõik..
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 23:20:05 GMT 3
"Sul siis endal pole õpikut?" küsis Julian kerge muigega. Tema oli endale kõik õpikud muretsenud ja rohkem veel kui tegelikult vaja läks. Aga tema oli raven ka. Kutt noogutas ühes suunas ja hakkas ise sinna sammuma. Õpperaamatute asukoht oli tal selge, sest esseede kirjutamisel oli sinna üsna tihti kiigata vaja.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 28, 2011 23:32:17 GMT 3
Juliani küsimuse peale raputas Christopher pead ning järgnes siis klassivennale. ''Kuna ma ei viitsi neid pakse õpikuid eriti tassida, siis jah.. hetkeseisuga pole jõudnud seda veel soetada, kuna olen hakkama saanud nendega, mis klassis olemas on,'' lausus ta, sammudes Juliani poolt juhatatava raamaturiiuli poole. Nagu näha, siis J' teadis õpikute asukohta vägagi kindlalt, mis ei pannud tegelikult tema kui ravenclawlase kohta imestama.
|
|
|
Post by Julian Donaghan on Dec 28, 2011 23:43:16 GMT 3
"Mnjaa, eks need ole üsna rasked," muigas Julian. Igasuguseid leidus seal koolis ikka.. Mõned ei viitsinud ühtki õpikut kaasas vedada, teised vedasid kõiki ja koguaeg.. Julian oli kuldse kesktee kasuks otsustanud nähtavasti. Mees peatus õige riiuli juures ja lasi pilgul üle selle käia, tõmmates siis õige õpiku välja. "Ma tunnen end nagu siinne töötaja juba," muigas mees.
|
|
|
Post by Christopher Hayles on Dec 29, 2011 0:36:30 GMT 3
Ei möödunud kaua, kui noorukid juba õige riiulini jõudsid ja Julian talle õpiku ulatas. ''Oh.. suured tänud,'' ütles ta ning võttis siis ka teise raamatu J'lt vastu. Mehe lause peale turtsatas Chris vaid kergelt ning noogutas siis. ''Ei aga.. ma ei teagi nüüd. Sa aitasid mind päris kõvasti, ma ise oleks siin ilmselt vähemalt tunni veetnud. Äkki saan sulle vastuteene teha või midagi?'' küsis ta siis, kulm kergelt kortsus ja pilk endiselt Julianil. Olgugi, et klassivenna jaoks ei olnud see aitamine just suur töö, oli ta Christopheri elu küll lihtsamaks teinud ja selle eest oli C küll tänulik.
|
|