|
Post by Faye Kerr on Dec 29, 2011 21:55:14 GMT 3
Wannabe kunstnik, nagu ta oli, istus Gwendolyn Hagridi maja läheduses, alla midagi istumiseks pannud, ning joonistas harilikuga enda joonistusplokki. Siiamaani oli pildil maja ise, kuid neidis ei kavatsenudki ainult sellega piirduda, kuigi midagi muud erilist enam vaatepildil ei olnud. Seetõttu jäi ta üsna pea mõtlikult hetkeks pidama ning kallutas pead, mõeldes, mida juurde teha. Et endale veidigi inspiratsiooni saada, lappas ta pisut eelnevaid lehti.
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 29, 2011 22:05:04 GMT 3
Hal oli jalutuskäigul ja märkas nüüd Gwendolyn'i. "Hei!" hõikas noormees ja läks talle lähemale. "Mis toimub?" küsis Oliver enda firmamärgiks saanud küsimust. Hagridi maja, hea asi joonistada. Noormehe silmad libisesid üle tööde, mida neiu lappas, väga head olid.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 29, 2011 22:10:43 GMT 3
Gwen tõstis pilgu, kui kellegi häält kuulis ning peale paar sekundit mõtlemist, tundis ta ära, kellega täpselt tegu on. Hal, gryffidorist. "Lihtsalt joonistan," vastas ta, kuni talle üks idee pähe tuli. Ta kallutas end pisut tahapoole, et kutti pealaest jalatallani üle vaadata ning naeratas siis. "Kas ma võin sind joonistada?" küsis ta? Too sobiks nii hästi pildile..
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 29, 2011 22:12:59 GMT 3
"Ega ma ei keela...Aga ma ei tea, kas ma nii kaua paigal suudan püsida," lisas noormees muigega. "Kas ma samal ajal suitsetada tohin või see häirib sind?" küsis Oliver. Ta ei tahtnud teist häirida, kui ei meeldi suits, siis ei meeldi. Ollie sai selle ka mujal hiljem ära tõmmata.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 30, 2011 13:07:14 GMT 3
"Ära muretse, võta endale lihtsalt üks mugav poos sisse ja ära karda ennast vahepeal veits nihutada," naeratas Gwendolyn ning pööras enda pildi tagasi sinna, kus tal Hagridi maja joonistanud oli. "Kui sa end suitsuga pildile taha jäädvustada, siis lase käia," lausus neidis kergelt õlgu kehitades ning uuris siis pisut enda vaatevälja. "Näe, mine istu sinna selle kivi juurde," lausus ta, osutades mõeldud kivile.
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 30, 2011 14:57:31 GMT 3
Hal muigas:"As you say my master." Noormees istus murule ja toetas end vastu kivining võttis taskust suitsupaki välja. "Kui kaua sa umber üht tööd joonistad?" küsis Oliver ja süütas sigareti. Nüüd ta võis pikalt istuda, sest suitsunälg oli kustutamisel ja muidu oli hea olla.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 30, 2011 15:11:43 GMT 3
Gwen muigas selle masteri peale ning vaatas siis, kuidas Hal end paika sättis. Ta tegi paberile kiirelt paar alusjoont ning hakkas seejärel korralikumalt joonistama. "Oleneb sellest, mida ma joonistan. Kui taustal on palju pisiasju, läheb kaua aega, kuid millegi lihtsaga läheb kiirelt. Praegu oled mu pildilt ainult sina puudu, nii et ära muretse," vastas ta.
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 30, 2011 15:24:22 GMT 3
"Mulle piisab kriipsujukust ka," lausus Hal naeratusega. "Kas sind häirib see, kui ma sinuga samal ajal räägin?" küsis Oliver. Siis sai teada, kas ta võis Gwen'i küsimustega samal ajal pommitada. Tegelikult rohkem tüütus olla.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 30, 2011 15:35:35 GMT 3
No kriipsujukust hakkab asi küll kaugel olema. Gwendolyn joonistas Hali edasi, vahepeal talle pilku tõstes. Hea silmanägemine oli üks eriti hea asi - ei pidanud minema, et lähemalt mõnda pisiasja uurida. "Ei häiri," naeratas neidis. Ainult siis ta peab mõtlema, kas joonistada kutt suu lahti või kinni. Eks seda näeb, kui ta kord juba sealmaal on..
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 30, 2011 16:07:49 GMT 3
"Mida sa peale joonistamise veel teed?" küsis mees ja tõmbas sigaretist järjekordse mahvi. Mees viis pilgu neiule ja vaatas, kuidas ta pingsalt paberil midagi joonistas. Süvenenud ilme näitas, et neiu suhtus töösse ilmselt päris tõsiselt.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 30, 2011 17:15:06 GMT 3
Noh, kas ta just tõsiselt sellesse suhtus, aga päris lohakalt ta ka joonistada ei tahtnud. "Koolis käimisega," vastas Gwen muiates. Ja siis veel muidugi metsas jooksmisega, eriti veel igal täiskuul, mil ta üks tore hundike on.. "Ahjaa, maalimisega ka, kui sa seda just joonistamisega ühte patta ei pane," vastas ta naeratades.
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 30, 2011 17:41:13 GMT 3
"Kunstiinimene siis... Ma tegelen rohkem muusikaga. Jookdmine mulle ka väga ei sobi, siis ma ei pane ümbritsevat väga tähele," vastas mees. Nooruk mötles, et peaks suitsetamisega lõpparve tegema.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 30, 2011 19:07:08 GMT 3
Nojah, Gwen luges ka muusikat eamvähem kunstiks.. Sõna kunstiinimene oli üldse eriti lai mõiste tema jaoks. "Mis sorti muusikaga?" küsis ta. "Laulad, mängid pilli või mida?" Ilmselgelt talle jooksmine ei meeldinud.. Ta ju suitsetas, sedasi vaevalt, et kopsud väga vastu peavad.
|
|
|
Post by Hal Grant on Dec 30, 2011 20:06:48 GMT 3
"Mängin kitarri, laulan ka väikestviisi," vastas Hal ja võttis enda võlukepi välja. Nojah, ta hoiatas ette, et niheleb. Seejärel kustutas mees suitsu ära ja viipas sellele võlukepiga, et koni ära kaoks. Abrakadabra.
|
|
|
Post by Faye Kerr on Dec 30, 2011 21:39:28 GMT 3
Gwen noogutas arusaadavalt, kui Hali vastust kuulis. Oskaks ta ka pilli mängida.. Eks muidugi ei olnud mingit probleemi mõni selline ära õppida, kuid tal puudus õige tahtmine ja koos sellega ka viitsimine. Neidis kortsutas korra kulme, kui kutt korra võlukepi välja võttis ning enda suitsu ära kaotas. Ta just oli jõudnud käe juurde.
|
|